ELIT-hingst i Danmark A-premierad i Sverige

 

Dagen före nyårsafton 2013 somnade min älskade Dudde in. Han tog en stor plats här på Ragnarp och är djupt saknad av oss.

Det finns frusen sperma på honom. Vid intresse ring Lotta West 070-421051.

Halvblodshingsten A-Dur 1000

A-Dur placerad 2:a i Falsterboderbyt
I år kör vi seminstationen fult ut. Veterinär Fredrik Spång på plats 3 dagar i veckan.
Som vanligt är vårt motto att ingen ska bli missnöjd och att målet är 100 % dräktigt.

 

A-Dur har ett fantastiskt temperament

 

A-Dur är ende godkände sonen i Sverige efter Argentinus som är en av Tysklands bästa hingstar.
A-Dur har 26 avkommor som placerat sig i S-klass dressyr och 73 st placerade i S-klass hoppning. Som morfar har A-Dur Romadour II – en av Tysklands förnämsta gångartsförägångartsförvare.
A-Dur är Elitpremierad i Danmark där han har ca 600 avkommor.
A-Dur förärver sin höga kapacitet och sitt goda temperament. Hans avkommor är kloka, modiga, vackra, av god typ och sist men inte minst av yppersta kvalitet med avseende på ridbarhet.
Kanske mest känd av A-Durs avkommor är Andante som, riden av Tina Lund, har två segrar i WC-tävlingar. A-Dur förärver också mycket gång, exempelvis Højmossens Avion och Marko med segrar i Intermediare dressyr.
De senaste åren har ett 20-tal föl efter A-Dur visats på fölmönstring i Halland, 90% har fått klass I. Dessutom har hans avkommor erhållit hoppdiplom samt varit i final i 4- och 5-årschampionat.
Själv har A-Dur många framstående vinster och placeringar i internationell hoppning och dressyr

 

A-Dur har internationella placeringar och segrar upp till grand prix hoppning och intermediär dressyr och nedärver även sina fina gångarter.
Han har 26 avkommor i svår dressyr och 76 avkommor i svår hoppning.
Han är ELIT-premierad i Danmark och A-premierad i Sverige.

 

A-Dur som unghäst.
A-Dur har en modern typ trots att det är längesedan han godkändes.
A-Dur har tävlat EM och kvalificerade sig till VM i Rom 1998.
april 2000 till april 2001 reds han internationellt av Geir Gulliksen under Norsk flagg och var detta år Norges vinstrikaste häst med drygt 800.000 intjänade norska kronor.
Han reds under detta år internationellt i 1,40-1,60 med 37 vinster och placeringar.
Han har vinster och placeringar på alla dom stora derbybanorna så som Hickstedt, Hamburg och Falsterbo.
2001 reds A-Dur av junioren Jannike West till silver i utomhus-SM. Silver i lag och brons individuellt på dom nordiska mästerskapen och final i EM som bästa svenska ekipage.
Passa på innan det är för sent

Den här tekniken vill jag ha i mina avkommor, stora som små, så därför betäcker jag mina små kat C ridponnyston med A-Dur.
Eftersom priset är 1.500 kr i språng plus 1.500 kr vid 17 dygns dräktighet exkl. moms borde ju detta även vara intressant för ponnyuppfödarna.

På vår seminstation arbetar vi stenhårt på att uppnå de efterlängtade 100 % dräktigheten. Om man siktar mot stjärnorna kanske man kommer till trädtopparna....dvs om man siktar på 100 % kanske man kommer över medel vilket vi hittills uppnått varje år.